PORTAL APIS

apisbp.net
Website Mesti Lawat

Monday, August 29, 2011

Sebelum, Semasa dan Selepas Nikah

video
Fairosza ingin mengajak kita semua menonton video di atas ni terutamanya bagi mereka yang akan melangsungkan perkahwinan. Juga sesuai bagi mereka yang belum punyai calon ataupun punyai beberapa orang calon =P, apakah kriteria yang penting untuk membuat pilihan? Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. Oleh itu, sama-samalah perbaiki diri untuk memdapatkan wanita yang baik.
kamu berhak memilih seseorang yg layak dgnmu, pd rupanya serta kedudukannya. akan tetapi, pada asalnya adalah "pilihlah pd agamanya, beruntunglah kamu"
bahawasanya masa pertunangan itu tidak menghalalkan apa2 perhubungan seperti keluar bersama. begitu juga berdua-duaan

*kenapa tiba-tiba buat entri pasal perkahwinan ni? jeng jeng jeng...
 

Friday, August 26, 2011

Buka Puasa

Nampaknya lama dah tak update blog. Bulan puasa ni macam puasa tulis blog sekali pula. Lagi beberapa hari je nak raya. Malam raya baru Fairosza balik kampung dari perantauan ni =(. Cuti seminggu ok la.
Nak update blog macam tak ada mood sangat rasanya. Letak gambar masa buka puasa kat Hotel Istana je lah minggu lepas. Banyak sangat hidangannya. Tapi tak sempat nak rasa semua sebab kena bergegas balik. Jangan terliur pula.
  

 
  


Tuesday, August 9, 2011

Keputusan Ragbi SBP 10 2011 (CUP)


Tahniah kepada johan Cup untuk tournament SBP 10 kali ni, SSAS.
Keputusan Ragbi SBP 10 2011 (CUP)
1. Sekolah Sultan Alam Shah (SSAS)
2. Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor (SEMASHUR)
3. Sekolah Menengah Sains Johor (SMSJ)
4. Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR)

Tuesday, August 2, 2011

Dear Mark, Please remove the 'Murtads in Msia and Spore' Group in FB

Salam Ramadan. Dalam bulan yang penuh keberkatan ni, Fairosza terbaca satu berita yang tak menyenangkan. Berita yang sangat tak menyenangkan. Baca kat blog ni kalau nak tau berita tersebut, http://perspektifmuda.blogspot.com/2011/08/group-pro-murtad-di-facebook.html
Sebelum ni keluar dengan blog anti-Islamnya, kali ni ada pula group pro-Murtad dalam Facebook. Nabi dicaci dimaki. Orang-orang bukan Islam yang melihat dalam group tu menjadi semakin benci terhadap Islam. Fairosza harap, abang Mark Zuckerberg kita padam sahaja group tersebut daripada mengotori hasil ciptaan abang Mark yang kreatif itu. Oleh itu, saya ingin menjemput kawan-kawan untuk sama-sama menyuarakan suara kita dalam cause page ini, https://www.facebook.com/pages/Dear-Mark-Please-remove-the-Murtads-in-Msia-and-Spore-Group-in-FB/141217862630079?sk=wall

Sekolahku

Ko Apesal?!

GengCyber