PORTAL APIS

apisbp.net
Website Mesti Lawat

Friday, December 24, 2010

Ranking PMR SBP 2010 (Unofficial)

Assalamualaikum.
 Akhirnya, dapat juga saya senarai peratus pelajar yang memperoleh semua A (atau di SMSJ lebih popular dipanggil perfect score) bagi Sekolah-sekolah Berasrama Penuh.
Maklumat-maklumat ni saya dapat berdasarkan risikan (ceh..) dengan seorang junior. Peringatan, senarai ini ialah analisis kami semata dan senarai TIDAK RASMI. Walau bagaimanapun, boleh dikatakan hampir kepada tepat dan boleh dipercayai =). Satu lagi, peratus bagi SEMESTA (dah dapat) dan beberapa lg sekolah lain tidak berjaya dirisik (macam nak kahwin pula).
 Kalau ada lagi maklumat SBP yang belum tersenarai, boleh roger-roger.

1.TKC, 92.3%
2.SEMASHUR 90.4%
3.STF, 90.2%
4.SAS, 88%
5.SAINS JOHOR, 83.96%
6.STAR, 83.81 %
7.MCKK, 83.5%
8.SEMESTA, 80.47%
9.FARIS PETRA, 80%
10.INTEGOMB, 79.77%
11.SMSS, 78.8%
12.SDAR, 78.3%
13.SSP, 75.625%
14.MOZAC, 74.79%
15.SMSAH, 73.5%
16.SMACH, 71.79%
17.SAKTI, 71
18.SCIPP, 70.3%
19.STJ, 69.23%
20.SESMA, 68.26%
21.SMSTSP, 67.65%
22.KUSESS, 65.3%
23.INTERSABER, 58.82%
24.SMESH, 54.4%
25.SBPI SELANDAR, 53.41%
25.SEMESTI , 47.01%
26.SOKSEK, 44.57%
27.SESDU, 43.9%
28.SAINS LABUAN, 38.24%

Tahniah kepada semua tidak kira apa jua keputusan yang diterima.

Artikel Yang Berkaitan



34 comments:

tenangsudey said...

wah nice share.. SMSS no 9.. congrats sains johor

Mohammad Aiman said...

tahniah star!
=)

Fairosza said...

tenangsudey:
tq.tahniah juga utk SMSS

Fairosza said...

Aiman:
bintang yg semakin bersinar..=)

IeyQa said...

nape smesta lak neyh..hahahahaha..pape pown congrate

khairul said...

bgs le tu..belajo le btl2..

Fairosza said...

leyQa:
SEMESTA tak dapat la info dia.saja nak wat suspen kot

khairul:
btol3

Luqman Siput Sedut said...

asal SESMA ad 2 ?????

salwa said...

tahniah SCIPP!!! bravo! wpun just dpt no 16...blh dipertingkatkan :)
SMSTMFP xde dlm record???

Fairosza said...

Luqman sedut siput =):
eh jap..konfius plak mana satu peratus sesma

salwa:
tahniah.info smstmfp belum dpt.kalo ada boleh bgtau

Nakha Rism said...

gune percentage yg paling rendah untuk sesma, biar padan muke junior aku skang. mmg junior sesma da xleh pakai skarang.. aku mintak izin nk amik post ko, masuk kt blog aku,nanti aku letak link blog anda


nakhapunyeblog.blogspot.com

Fairosza said...

Nakha Rism:
sabo2..nape mrh sgt kt junior ni.

-dah ada update pasal SMSTMFP..dah update dkt entri.kalo ada apa2 kemusykilan lg atau ada info2 baru blh bgtau kat sini

YaYa said...

tension aku tengok ni

YaYa said...

nak je aku menangis. habis pengetua bang batch aku

Hanifi said...

Tahniah STAR anda mampu menaikkan satu anak tangga.dr 7 ke 6 .bagus sekali !

Fairosza said...

YaYa:
nangis boleh,tp jgn berterusan.bese r tu.kalu xok sket hbes satu batch kene

Hanifi:
tahniah.peningkatan.sbnrnya ada juga susunan ranking yg tak ikut peratus cthnya ikut gpk ke etc..tp yg kat entri ni ikut peratus la

shah ozair said...

semashur terbaekk sket je lg!!

ArE_ZeaM said...

sbpi selandar mana?

eQuRlz said...

sekolah eqa no 14..huhu..SMSAH la.. Bkn SEMSAH.. xde E pn..

as eleyana said...

1 sek ngn eQuRlz rupanya.. ngee.. XD.. ok gak r jenan nieh.. xpelah.. yg penting ilmu.. apa sngtlah ranking.. sbp ke sek harian biasa ke sama je ye dok.. nice post btw.. thumbs up!!

Fairosza said...

shah ozair:
ala..selalu asyik semashur je pegang pmr,bg chance sekolah lain plak

ArE_ZeaM:
selain SEMESTA sbnrnya ada sekolah lain lg yg tak tercapai aksesnya..hehe.antaranya sbpi selandar dgn smss iskandar..erm nak kene wat list sekolah yg xde dalam list r rasanya

eQuRlz:
owh ye ke??ok2 nt betulkan..tq for the info

as eleyana:
btol3...tq

Fitri Nordin said...

SMSTSP = 69/102-67.65%

Fairosza said...

Fitri Nordin:
tq so much..dah update

prefectsbpiselandar said...

SBPI Selandar 53.41% 47/88 1.121
Maklumat diperoleh melalui JPN Melaka..
Mungkin admin boleh rujuk dari Unit Peperiksaan & Penilaian SBPIK (UPPSBPIK)
http://www.uppsbpik.webs.com/
ataupon
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_175094562505983
Sekadar berkongsi..
TQ :)

Taufik/Topex said...

MCKK tetap di hati

ainaa nabilah:) said...

result thn ni agak jatuh..
kalu last year 1st SSP 93.6% but diz year only 92.3%..
nway,congratz utk semua SBP :))

Fairosza said...

prefectsbpiselandar:
tq2

Taufik:
hati bebudak mckk je la..hehe

ainaa nabilah:
ceh jatuh sket je pon...smsj pon jatuh sket percent

ajeem_hazim said...

tahniah dekat sume!! KUSESS kne kerja kuat lagi tuh!

Fairosza said...

ajeem:
saya pasti semua sekolah mesti keje kuat pnye

farah shahirah said...

STF:)top three.good job adik2.

cik_ziqah said...

congarat r.. to Integomb, gud job lah..

Fairosza said...

Farah shahirah & cik ziqah:
dua2 sekolah power oooo...stf dgn intergomb

Shafiq_syira said...

ini semua nonsense.takkan kusess jatuh ke-22.padahal time aku 2009 kusess top 10 lak.

Fairosza said...

Shafiq_syira:
ni semua senarai yg dikumpul. biasalah. mesti ada je yang naik turun..kalau bagus naik la kan.

Sekolahku

Ko Apesal?!

GengCyber