PORTAL APIS

apisbp.net
Website Mesti Lawat

Friday, October 31, 2008

Reinventing The Palm Oil Industry (part2)

SAMBUNGAN......
smbung yg previous entry.huhu bz r aritu tak sempat nk habiskan.

nilah chalet fairosza...no 2







ANTARA AKTIVITI2 sepanjang 3 hari...

group discussion..memula ingatkan tak best tapi lama2 rasa cam menarik plak..banyak idea pelik2 n giler2 kitorang contribute utk solve problem felda

ni plak talk yg agak boring..tp kitorg kire beruntung gak la dpt tengok presentation dpd org bisnes(felda agriculture services s.b)..rasa cam jadi pengerusi ahli lembaga pengarah plak tengok org wat presentation ni..hehe insyaAllah


>lawatan ke ladang...
antara machines yg dh ada..
kitorg kene discuss cmne nk improvekan lg kekurangan method yg digunakan sekarang so kene pegi tengok sendiri la kt ladang tu apa problems yg diorg face..









gmbr ni ialah kaedah tradisional yg dah digunakan turun temurun sejak sebelom merdeka lagi agaknya smpai sekarang..so kene invent sesuatu to innovate the method..kitorg la yg kene pikir ideanya..jadi mind master kpd engineers felda nampaknye huhu..

kerbau oh kerbau....!!!








cross section of buah sawit..different layers got different percentage of oil content..so cmne nk solve dis problem?..

gadget yg digunakan...






>program makan2


BBQ dinner...


supper lepas jelajah gua terang bulan...








>jelajah gua terang bulan di kompleks gua gelanggi.

pemandangan dalam gua...









CLOSING

last skali masa closing ceremony sume peserta dpt cenderahati..memula die bungkus ngan pembalut pastu rasa cam berat je..ingatkan apa rupenya jam tangan..TISSOT automatic lagi tu..dgr citer harganya about rm600..ntahla tp yg penting above rm100 la..peh tak pernah aku pakai jam above rm100...alhamdulillah rezeki kitorang...

FINISH OF THE ENTRY...

Artikel Yang Berkaitan



3 comments:

jeng jeng jeng said...

woi!!
ape nih ayt2 cint*!!!
xde pic aku pun...
amuk2!!
hahaha

Fairosza said...

eh takde ke yg terselit2 tu?nt isk tak marah ke letak gambar eea...hoho..jgn marah.......

jeng jeng jeng said...

haha..
ade selit tapi kecikkk sgt...
fairosza yg jht...
err..
isk buat kenduri kesyukuran trus kalau ade pic aku...

Sekolahku

Ko Apesal?!

GengCyber