PORTAL APIS

apisbp.net
Website Mesti Lawat

Friday, May 7, 2010

Fairoza's laws on Malaysian Politics

Warning: This is only for fun. If you are obsess to and a die-hard fan of PAS, do not continue reading this post =).

Actually, I've been thinking about this theory(lah sangat.) about few weeks before. I purposely write this post after the Hulu Selangor local election so that I'm not campaigning for any party. Before that, I would like to congrate the Hulu Selangor residents because they have made right decision =).

1st law of politic
What?? Is it true that our beloved country is related to that terrorist Israel. Now, let see who is the real 'Israel' in Malaysia.

2nd law of politic
Ok, now the relation is completed. We can see who is the actual 'malaysian israel'. 

p/s- ok fine, this is somehow such a lame entry.

Artikel Yang Berkaitan



5 comments:

Mohd Mahathir Maula Saidin said...

salam..
amboi... fai..
entry sensitif ni..hehe..
nanti elaun tiba2 kena potong.. hehe

cantikmuka said...

salam dinda~

1. moga Allah swt merahmati

2. adinda, kanda nampak ada falasi hujah di situ~ adinda tahu kan, di sebalik setiap persamaan dalam dunia matematik hatta dunia semantik itu adanya asumsi atau anggapan-anggapan yang bersifat fundamental itu?

adinda, falasi persamaan adinda, kanda nampak begini~

one israel datang dahulu sebelum one malaysia~ maka one malaysia datang selepas one israel~
maka logik, kalau katakan one malaysia KEMUNGKINAN ciplak one israel

manakala

pas for all datang dahulu sebelum israel for all~
maka israel for all datang selepas pas for all~
maka logikkah kalau kita katakan KEMUNGKINAN pas for all ciplak israel for all? rasanya KEMUNGKINAN israel for all ciplak pas for all lagi besar jika menggunakan kaedah mantik sebelumnya~

(=

apapun, selamat berjuang adinda~ moga Allah swt memberikan hidayah dan kekuatan yakni taufiq kepada kanda dan adinda serta kita semua~

wallahu'alam~ (=

p/s : adinda, sebagaimana bezanya pisau belati dan pisau, begitu jugalah bezanya politicking dan politics~ (=

Fairosza said...

Mahathir:
waalaikum salam. Hehe. Ni main-main je. Sebab menyampah tengok orang gaduh pasal benda entah apa-apa. Tiba-tiba terfikir pula nak dijadikan bahan lawak. =)

Fairosza said...

cantikmuka:
Waalaikum salam. Wah penerangan yang menarik. Seriuosly tersenyum-senyum saya baca komen ni sbb sangat menarik.

Betul la apa yg cantikmuka bagitau, hujah ni kategori fallacy argument kalau entri ni merupakan satu hujah.

Saya nak tanya satu soalan, betul ke 'pas for all' dicipta dulu? Setahu saya, both were created on 2007. Wah, ini menguatkan lagi 'asumsi'(ah menyampah guna bahasa melayu yang diciplak dpd bahasa inggeris) atau lebih tepat 'anggapan' saya yang keduanya mempunyai 'relationship'(ini bukan betul2 cuma cynical je). Sebenarnya sy tak bermaksud pun ckp diorang ada relation. entri ni sebenarnya berbaur sarcastic dan cynical. Bukan la hujah pun. Jadi tak da masalah fallacy.

Ada dua orang Ahmad, satu bekerja sebagai kerani dan satu lagi bekerja sebagai petani. Orang yg berlainan, nama yg sama.

Sebenarnya yg nak disampaikan kat entri ni, jgn la senang2 nak kaitkan sesuatu benda tu. Jgn dok bahas benda yg tak pasti berbanding dgn benda yg lebih utama. Tp mungkin dah jd budaya org Malaysia(esp org Islam), suka bahas benda2 yg kurang penting(furu').

Sama nama je pun. yg penting apa yg dilaksanakan. One Malaysia tu nama je dan PAS for all pun slogan je. Tak kisah la nak guna nama Satu Malaysia ke, Malaysiaku ke, Malaysia bersatu ke. Betul tak?
Dah, dah. Jangan gaduh-gaduh. Kita kan satu Malaysia. Hehe.

p/s:Saya still tak sure beza pisau/belati dan politicking/politics.
Rasa macam kenal je cantikmuka ni daripada struktur ayat kat komen tu. =).Btw, thanx sebab sudi kongsi ilmu kat sini.

~HuSnA ZuBiR~ said...

erkk...kontroversi nih....nnti kang, xpsl2, ko jadi raja petra II,..hehe

Sekolahku

Ko Apesal?!

GengCyber