PORTAL APIS

apisbp.net
Website Mesti Lawat

Sunday, February 20, 2011

Blog Berwajah Baru

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga Fairosza meng'makeover' blog Fairosza.net. Memang dah lama nak ubah suai cuma malas je.

Kerja-kerja pengubahan kod bermula Jumaat pagi sampai petang. Eh kantoi tak pergi solat Jumaat. Hehe. Mestilah berhenti masa tengah hari tu pergi masjid. Memang pening la seharian tu. Tapi kerja-kerja mereka/design dah mula beberapa hari sebelum tu la.

Esoknya pula, Sabtu, touch up sikit-sikit terutamanya bahagian header dengan welcome intro tu. Dan siaplah Fairosza.net yang berwajah baru ni.

Warna tema yang dipilih ialah Oren dan Biru Muda dengan sedikit Kuning. Sama seperti warna logo Fairosza.net. Ceria tak? =)

Bawah ni screen shot pengubahsuaian blog ni yang berperingkat-peringkat.
 Klik gambar untuk lebih besar.

Ni gambar design yang lama.
Tutup kejap blog untuk maintenance
Mula berubah wajah.
Letak dulu header ni buat sementara.
Tukar-tukar warna sikit dengan kedudukan widget.
Welcome intro yang dah diubah suai.
Tadaa..akhirnya siap sudah. Alhamdulillah

Artikel Yang Berkaitan



6 comments:

xazryx said...

waaa da tukar template .congrats.

Fairosza said...

azry:
tq..dah lama nak buat,berjaya juga.penat memerah otak..LOL

Solihin Zubir said...

woah! tahniah2..
template baru nmpk lebih efisyen...
terutama kt header.. heheh..
cmne wat header tu?
wat la tutorial.. :D

Fairosza said...

Solihin:
terima kasih.
tutorial?erm insyaallah kalo rajin...hehe

Mohamad Izwan said...

pandai ko edit2 coding eh.. nice2.. ;)

Fairosza said...

Izwan:
seminggu gak hadamkan pattern html code tu..lepas tu baru design.dah lama nak tukar,cuma malas jek.puas hati gak r..

Sekolahku

Ko Apesal?!

GengCyber