PORTAL APIS

apisbp.net
Website Mesti Lawat

Friday, April 1, 2011

Rafi Nilhan Follower ke-200

Kalau tak silap, ni merupakan kali ketiga Fairosza membuat blog review sepanjang menulis di blog ini. Review pertama mengenai follower yang ke-111 iaitu blog milik saudara Fuad Safian (boleh baca di sini) dan yang kedua merupakan entri sebelum entri ini yang merupakan review special untuk blog milik saudara Hafiz Hafizol yang gedik ittew =P (baca sini). Review yang ketiga ini pula merupakan kepada follower Google Friends Connect bertuah yang ke-200 iaitu saudara Rafi Nilhan (Cik Gadis-Cik Gadis tak sudi ke follow Fairosza.net ni..XD)

Masa baca tajuk entri ni, apa perasaan korang? Ada macam ni tak? "Ala baru 200 je. Apa barang. Tak hot langsung la Fairosza ni". Huhu sedih tau. Jangan bilang begitu donk. Saya nggak hot, saya OK.
Gambar diambil dpd profile blogger Rafi. Kalau dia marah baru remove. Kalau tak marah terima kasih ya.
Terus ke topik utama. Rafi ni boleh dikatakan sangat fresh lagi dalam aktiviti menulis blog. Entri pertamanya pun baru ditulis pada 21 Februari yang lalu yang bertajuk "Permulaan". Tapi beliau boleh dikatakan
agak aktif la menulis sepanjang tempoh ni. Perkara yang menarik di blog Rafi ni, beliau suka tulis pantun dan seloka. Sangat kreatif. Namun ada juga beberapa entri yang bagi saya kurang elok penulisannya walaupun saya yakin mungkin tujuannya untuk menyindir golongan-golongan tertentu (terutamanya yang berkenaan buang anak tu).

Sebelum ni, URL blog dia ialah kchhitam.blogspot.com. Tapi beberapa hari lepas, Fairosza perasan yang alamat blognya telah diubah menjadi rafinilhan.blogspot.com. Dan untuk pengetahuan Rafi (macam la dia baca blog bosan ni), Link pada profile yang digunakan untuk widget Follower itu masih belum ditukar kepada alamat yang baru. Kalau tak percaya cuba klik gambar Rafi dan lihat link yang ada di situ. Silalah tukar =).

Tapi Rafi ni sebenarnya seorang remaja yang nakal gila tauk (pinjam perkataan 'tauk' Rafi =))

Rafi, nak buat request sikit boleh tak? Buat la lagi entri-entri dalam bahasa Sarawak. Tak payah selalu pun takpe, sekali-sekala je. Seronok jugak. (mengada-ngada lah aku ni)

Semoga Rafi dapat teruskan menulis lebih banyak perkara-perkara yang berinformasi dan bermanfaat buat umat sejagat.
*dah bodek-bodek ni, letakla blog Fairosza.net ni kat blog list Rafi ye <--- ayat tak tau malu.

Artikel Yang Berkaitan



7 comments:

Rafi Nilhan said...

whoa.. thanks sebab sudi review blog aku.. terharu tauk? :)

Solihin Zubir said...

alhamdulillah.. dh bertambah...
smoga smakin bersemngat utk blogging.. :D

Fairosza said...

Rafi:
sama2.tq juga dan tahniah ye jadi follower bertuah Fairosza.net

Solihin:
alhamdulillah.tq.tapi jeles betul dengan blog Lihin tu..ramai gilak follower...huhu

Bro Azqar said...

wahhh tahniah untuk kejayaan bersama :D.. new geng heh?? :D

Fairosza said...

Bro Azqar:
makasih bro..tahniah juga..ok set, geng =)

hafiz hafizol said...

congrat fai.. dah 200++ okeyh.. followers dah ramai.. bila lagik nak lanje KFC nie??? muehehehe

Fairosza said...

HH:
ala baru 200++ belum 400++..uhuks2.

Sekolahku

Ko Apesal?!

GengCyber