PORTAL APIS

apisbp.net
Website Mesti Lawat

Sunday, December 13, 2009

TEKNIK TRAFIK LEVEL MASTER KAMIBLOGGER

Assalamualaikum (amaran: terdapat 3 bahasa yang dicampurkan untuk menyiapkan artikel ini iaitu b.melayu, b.inggeris dan b.jawa. Sesiapa yg tak faham perkataan-perkataan jawa tu sila tanya mak/bapak korang atau kawan-kawan korang yg biso ngomong jowo =D)

This is the 2nd level of Cabaran Master Kamiblogger.
Macam biasa, please leave your comment at the end of this entry. Komen guna google profile atau guna name/url dan letakkan url blog korang.

Bagi level ni, peserta kena tulis laporan ringkas pasal level 1(lah pulak).
Saya Mohamad Fairosza b Zakaria melaporkan telah menulis blog mengenai cabaran master kamiblogger untuk level 1 pada 10 haribulan yang lepas (macam ni boleh tak..hehe). Mula-mula rasa macam malas nak buat yang level 1 tu, tapi rasa seronok pulak bila dah buat.

Lepas tu, kene tulis teknik-teknik yang digunakan untuk tingkatkan trafik. Satu teknik sama dengan satu markah. Ish nk kene list kan semua teknik ni baru banyak markah.hehe
-gunakan shoutmix, suruh orang datang blog
-post kat wall facebook sendiri suruh orang tengok blog(tapi org xlayan kot..=D)
-post kat wall facebook org /kawan-kawan(yg ni berkesan sikit)
-letak link blog kat status friendster(tak main myspace la,gune friendster jadi la..)
-tulis komen kat blog orang lain
-keep in touch dgn org yang bagi komen(camne?pegila blog dia,bagi komen ke, ucap terima kasih ke)
-Buat kempen 1komen=1markah (macam 1malaysia pulak)
erm ni je la kot cara yang digunakan. Ada yang berkesan dan ada yang tak berapa berkesan. Tapi bolehla..
Terima kasih seng akeh-akeh kpd kawan-kawan yg beri komen especially sobat bloggers dari seberang kang sahid, kang captain, kang poter, kang fatur, bro fathonny lessy, adik ega dan juga kang goceng. Tak lupa juga kawan-kawan Malaysia. Sudi-sudi la komen lagi ye. Memang dunia tanpa sempadan. U guys are so cool!
JANGAN LUPA KOMEN YA
Peringatan lagi sekali, komen guna google profile atau guna name/url dan letakkan url blog korang.


Artikel Yang Berkaitan



20 comments:

Mohd Ridzuan said...

tips2 menarik ni :)
macam best je join ni..hehe

Ega said...

info bagus nich!!!

Fairosza said...

betul2..lagipun saya belajar drpd blogger2 yg pro antaranya blogger ariffshah ni dan juga nasihat drpd organiser pertandingan ni(fcu)

Nurzarinah said...

gud luck!

Aldien Blog said...

gx ngrrti bhs. melayu ,tpi klo d`perhatikan tu artikel kyk`a sih bgs coz tu tips bwat pra blogger...

Fairosza said...

ngak apapa kok dik aldien kalo ngak ngerti. yang penting tips tingkatkn trafik blog tu.sy yakin kmu pasti ngerti yg itu deh. =)tq.

zureen @ mama said...

nak balas balik guna bahasa jowo tak reti lah pulak..

eju said...

ni competition eh? gudluck ah. banggakan ky..haha

norain ishak said...

erk..kene komen ker nie..?hehe..

Fairosza said...

mama zureen:
orak opo lah pn.zureen. seng penting biso digolek manfaate..=)

eju:
tq..ala competition blog je pon..haha

Ate3y said...

ni competition dengan sape nih?? huhu.

Fairosza said...

ni competition dgn blogger2 yg xde keje mcm sy..hehe..nseb baik tgh cuti sem

arina said...

alamak. tak biasa ngomong jhowo nih. hehehe good luck eh! *sebenarnye tak paham sangat ni sebenarnye apa*

Fakhrul Islami said...

assalamualaikum...
apa-apa pun semoga berjaya...

Fairosza said...

waalaikum salam..terima kasih banyak2..

protaz said...

testing

Dai said...

eh, ceni ke?

finalkt3 said...

A bit confuse on how it works. >.<

zures said...

gud...gud....

Fairosza said...

thanx

Sekolahku

Ko Apesal?!

GengCyber